Ventilatie en een gezond binnenklimaat

Ventilatiesystemen hebben als doel om verontreinigde lucht uit onze woning te verwijderen en frisse buitenlucht binnen te laten. Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen die wij toepassen en onderhouden. Alle ventilatiesystemen kunnen worden uitgerust met CO2 sensoren en vochtmeters, waardoor het ventilatiesysteem wordt ingeschakeld of geïntensiveerd bij verhoogde concentraties. Zo bespaart u energie.

Mechanische ventilatie

Bij dit type ventilatie worden in de natte ruimtes zoals badkamer, toilet en keuken afzuigkanalen geplaatst, die naar een centrale ventilatie unit gaan. Zo wordt de verontreinigde lucht het huis uitgeblazen. Verse lucht komt via roosters, die meestal bij de kozijnen zijn geplaatst, naar binnen.

Balansventilatie met WTW-unit

Balansventilatie met WTW(WarmteTerugWin)-unit heeft naast afvoerkanalen ook toevoerkanalen. In elke ruimte binnenshuis wordt dus verontreinigde lucht afgezogen en komt verse buitenlucht het huis in. Dit systeem is energiezuinig, omdat er een WTW-unit is geplaatst. In de WTW-unit kruist de warme binnenlucht de koude buitenlucht, waardoor de koude buitenlucht wordt voorverwarmd. Hierdoor hoeft de warmtepomp of cv-ketel minder hard te werken om het binnen aangenaam warm te houden. Het is essentieel om dit type ventilatie goed te onderhouden, om het binnenklimaat gezond te houden.

Bekijk ook:

Vragen?

Heeft u vragen over uw ventilatiesysteem of wilt u advies over uw systeem? Neem dan contact met ons op.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies