Warmtepompen

Er zijn verschillende typen warmtepompen die uw huis kunnen verwarmen. Een warmtepomp kan het huis ook koelen. Voordat er een keuze gemaakt kan worden of een warmtepomp geschikt is, zijn er een aantal belangrijke vragen te beantwoorden.

  1. Hoe goed is uw huis geïsoleerd?
  2. Is er ruimte om de installatie te plaatsen
  3. Mag er een bron in de grond geslagen worden?
  4. Wat is het budget?

Afhankelijk van uw antwoorden, kunnen wij een advies uitbrengen welk type warmtepomp het beste bij u past.

Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp haalt de warmte, met een buiten unit, uit de buitenlucht. Deze warmte wordt afgegeven aan de lage temperatuurverwarming. Het is, bij dit type warmtepomp, belangrijk dat uw huis goed geïsoleerd is. Warmteverlies betekent dat de warmtepomp onnodig hard moet werken. De lucht-water warmtepomp gebruikt stroom en het is aan te raden om de stroom duurzaam op te wekken, om zo nog meer energie te besparen.

Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is geschikt voor woningen die redelijk zijn geïsoleerd. De cv-ketel ondersteunt de warmtepomp, als het buiten te koud is om het binnen aangenaam warm te krijgen. Afhankelijk van de isolatie, geeft de warmtepomp tot aan het vriespunt een hoger rendement dan de cv-ketel. Dus alleen op echte koude dagen springt de cv-ketel bij.

Brongebonden warmtepomp

Bij de brongebonden warmtepomp wordt er een diepe bron geslagen. Des te dieper de bron, des te hoger het rendement. Deze warmtepomp haalt de warmte uit de grond en is dus minder afhankelijk van weersomstandigheden. Uiteraard is isolatie ook bij dit type warmtepomp van groot belang. Door het slaan van de bron, is deze warmtepomp duurder dan een lucht-water warmtepomp. Deze warmtepomp geeft een hoger rendement.

Vragen?

Wilt u advies op het gebied van warmtepompen voor uw woning? Neem dan contact met ons op.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies